Recepty z kukuřičné krupice

Pokud máte dobrý recept a chcete se o něj podělit, pošlete jej na e-mail: jakost@mlynalfa.cz a my jej rádi uveřejníme na našich webových stránkách.

Polenta

Suroviny

  • 200 kukuřičné krupice
  • ½ l mléka
  • ½ l vody
  • půl lžičky soli
  • 200 g balkánského sýra
  • 200 ml kysané smetany
  • tuk na vymazání zapékací misky

Postup přípravy receptu

Kukuřičnou krupici zalijeme vodou a necháme 5 hodin stát. Pak přidáme mléko, sůl a vaříme asi 8 minut. Uvařenou kaši necháme na teplém místě a pod poklicí dojít ještě 30 minut. Na talířích posypeme jemně nastrouhaným sýrem a přelijeme smetanou.

Kukuřicový koláč

Suroviny

  • 250 g kukuřičné krupice
  • 80 g krupicového cukru
  • 4 lžíce hladké sojové mouky
  • 1 vejce
  • ½ prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 9 lžic vody
  • tuk a mouka na vymazání a vysypání kulaté koláčové formy
  • 500 g čerstvého ovoce (jablka, rybíz, meruňky, švestky, hroznové víno …)
  • drobenka:
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička másla

Postup přípravy receptu

Vejce, cukr, vodu a mouku našleháme do pěny. Přidáme krupici se solí a práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto. To rozetřeme do vymazané a vysypané formy a poklademe kousky ovoce. Povrch posypeme drobenkou: v míse smícháme mouku, cukr a skořici, přidáme změklé máslo a olej a důkladně promneme rukou. Koláč pečeme v horké troubě asi 25 minut.

kontaktujte nás

Máte-li nějaký dotaz nebo požadavek, napište nám na e-mailovou adresu odbyt@mlynalfa.cz.
Rovněž uvítáme Vaše inspirující připomínky a těšíme se na spolupráci.

Telefon

+420 519 415 351, +420 519 415 331