Recept na domácí pečení chleba

Pokud máte dobrý recept a chcete se o něj podělit, pošlete jej na e-mail: jakost@mlynalfa.cz a my jej rádi uveřejníme na našich webových stránkách.

Chléb slunečnicový, vícezrnný a kmínový - pečení v troubě

Suroviny

  • 500g směsi na pečení chleba
  • 21g (půl kostky) čerstvého nebo 7g sušeného droždí
  • 350ml vlažné vody
  • 13,5g soli
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

500g směsi smícháme s 21g (půl kostky) čerstvého nebo 7g sušeného droždí, přidáme 350ml vlažné vody, 13,5g soli a 2 lžíce oleje.

Vypracujeme tužší těsto a necháme na teplém místě kynout minimálně 30 minut.

Poté těsto znovu prohněteme a vytvarujeme do bochníku, který dáme na plech s pomoučeným pečícím papírem. Nebo můžeme dát těsto kynout do ošatky – dosáhneme tím lepšího tvaru chleba. Necháme znovu kynout, až výrazně zvětší svůj objem (asi 40 - 60 minut).

Do rohu trouby dáme nádobu s vodou a troubu předehřejeme na 250 °C. Nakynutý bochník vložíme do trouby, snížíme teplotu na 220 °C a pečeme 10 minut. Poté nádobu s vodou vyjmeme a snížíme teplotu na 200 °C a pečeme dalších 30 až 40 minut.

Tip: Pro lesklejší povrch můžeme chléb během pečení potřít vodou.

kontaktujte nás

Máte-li nějaký dotaz nebo požadavek, napište nám na e-mailovou adresu odbyt@mlynalfa.cz.
Rovněž uvítáme Vaše inspirující připomínky a těšíme se na spolupráci.

Telefon

+420 519 415 351, +420 519 415 331