Sladké pečení

Pokud máte dobrý recept a chcete se o něj podělit, pošlete jej na e-mail: jakost@mlynalfa.cz a my jej rádi uveřejníme na našich webových stránkách.

Mazanec (vánočka)

mazanec - sladké pečení

Suroviny

  • 500 g směsi Sladké pečení
  • 230 ml vlažné vody
  • 15 g čerstvého droždí
  • 5 g soli
  • 35 g margarínu

Postup přípravy receptu

Ze surovin vypracujeme tužší těsto, které necháme na teplém místě vykynout (asi 30 minut). Poté těsto znovu prohněteme a vytvarujeme do bochníku, který dáme kynout na plech s pečícím papírem (asi 40 – 60 minut).

Nakynutý bochník vložíme do rozehřáté trouby (cca 190 °C) a zprudka zapečeme. Asi po 10 minutách teplotu snížíme na 160 °C a upečeme. Mazanec je upečen jakmile špejle, kterou jsme píchli do středu, zůstane po vytažení čistá.

Tip: do těsta můžete přidat hrozinky, kandované ovoce, mandle apod.

kontaktujte nás

Máte-li nějaký dotaz nebo požadavek, napište nám na e-mailovou adresu odbyt@mlynalfa.cz.
Rovněž uvítáme Vaše inspirující připomínky a těšíme se na spolupráci.

Telefon

+420 519 415 351, +420 519 415 331